Det er ikke alltid like lett å skrive nok ord

Her er et tips som kan hjelpe deg på vei

Bilde av Karolina Grabowska fra Pexels.

Gikk du glipp av forrige ukes tips? Trykk her.

[2] Sett deg mål

Om du skriver skoleoppgaver, artikler, essays eller din neste roman kan det å få nok ord ned på siden eller møte en word count være en utfordring fra tid til annen. Da jeg skrev masteroppgaven min virket ordgrensen så uendelig langt unna, og innleveringsfristen enda lenger. Dette var en følelse jeg hadde kjent på før. Jeg visste at da fristen nærmet seg ville stresset og panikken om å fullføre og å samtidig gjøre det bra overvelde alt annet, og da ble det enda vanskeligere å skrive. For å være proaktiv og unngå dette satte jeg meg mål.

Bilde av Polina Zimmerman fra Pexels.
Bilde av George Milton fra Pexels

Det er flere måter man kan sette mål på og holde motivasjonen oppe. Jeg har venninner som legger små sjokoladebarer inne mellom sidene på lærebøkene sine ved gitte intervaller for å belønne seg selv for å ha lest et visst antall sider. Da jeg skulle skrive 15 000 ord satte jeg meg mengdemål.

Først bestemte jeg meg for en dato da jeg ville at førsteutkastet mitt skulle være ferdig. Jeg ville ha nok dager mellom førsteutkastet og innleveringsfristen så jeg kunne lese over og redigere flere ganger om jeg skulle trenge det. Samtidig bestemte jeg meg for å ikke skrive i helgene. Deretter delte jeg antall ord jeg hadde igjen for å nå ordgrensen på antall dager igjen til fristen jeg valgte. Tallet jeg fikk var så mange ord jeg skulle skrive hver dag. Jeg skrev det opp på et papir og kjøpte klistremerker for å markere hver dag jeg nådde målet mitt.

Å sette et mål på denne måten fungerer ikke for alle, men det gjorde at selv på dager jeg hadde lite eller ingen inspirasjon så fikk jeg hvert fall skrevet noe. Jeg la også opp til suksess på de dagene ordene kom lett og jeg endte opp med å ha førsteutkastet ferdig en uke tidlig!

Det er ikke sikkert at denne måten å sette mål på fungerer for deg, men prøv deg frem og tilpass til hvordan du jobber og du fungerer. Da blir det forhåpentligvis mindre stress rett før fristen.

Del det opp i mer overkommelige porsjoner og feir små mål!

Ønsker du flere tips eller tilbakemeldinger spesifikke til din tekst er det bare å ta kontakt. Ikke glem at språkvask kan forbedre dine skriveferdigheter!

3 kommentarer om “Det er ikke alltid like lett å skrive nok ord

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: