Å skrive er ikke alltid like lett

Tips for å få ordene ned på papir

Bilde av Andrea Piacquadio fra Pexels

[1] Forenkling er din beste venn

Man har ofte en følelse av hva eller hvordan man vil teksten skal være. Men noen ganger sitter man med blyanten i hånden eller fingrene på tastaturet, også kommer det ingenting. Det kan være frustrerende å ha all kunnskapen og det du ønsker å skrive flytende rundt i hodet uten at det former seg så det lar seg skrive det ned på en strukturert og oversiktlig måte. Man kan gjerne forlate PCen og gjøre noe annet en liten stund før man prøver igjen, men man kan også ignorere struktur og sluttresultatet og skrive ned punkter.

Bilde av Ivan Samkov fra Pexels

Bilde av Ivan Samkov fra Pexels

Hvis du har skrivesperre prøv å gjøre det så enkelt for deg selv som mulig. Istedenfor å komme på de beste setningene og måtene å formulere poenget ditt på med en gang, skriv ned stikkord, temaer, punkter, og punkter under punkter og piler til andre tanker. For min egen del er ofte problemet at jeg har et bilde av helheten i hodet før jeg i det hele tatt har begynt. Jeg har allerede en mening eller en idé hvor alle aspektene eksisterer samtidig og vedsiden av hverandre, og da kan det være overveldende å finne starten eller velge hva man skal begynne med. Ved å skrive ned stikkord av tankene etter hvert som de popper opp gir en muligheten til å se tankene fysisk foran seg og man kan lettere rydde og sortere senere når man har noe håndfast.

Når du har punkter eller setninger skrevet ned i et dokument kan du lettere fylle ut mer under. Istedenfor at du mister det smarte poenget du kom på i kaoset i hodet, har du hoved tanken allerede skrevet ned foran deg som kan virke som en visuell knagg å henge ting på etter hvert dom det dukker opp. Hvis du glemmer noe så er det lettere å finne tilbake til det du ønsket å skrive ved å ha noe å gå ut ifra som allerede er skrevet ned.

Skriv punkter og bygg videre.

Ønsker du flere tips eller tilbakemeldinger spesifikke til din tekst er det bare å ta kontakt. Ikke glem at språkvask kan forbedre dine skriveferdigheter!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: