Det er ikke alltid like lett huske at avsnitt også har en egen struktur

Her er et tips å huske på når du skriver

Bilde av Vlada Karpovich fra Pexels

Gikk du glipp av forrige ukes tips? Klikk her!

[3] Hvert avsnitt skal ha en egen konklusjon

Hvis man har jobbet lenge med noe eller skriver et essay om noe man er veldig interessert og investert i, kan man fort miste seg selv i all researchen man har gjort. Alle fun factsene og små detaljene blir like viktig som hovedargumentene og man skulle så gjerne formidlet absolutt alt. Dette kan føre til at istedenfor å fortelle alt, så ender man opp med å egentlig ikke si noe som helst.

Bilde av Oladimeji Ajegbile fra Pexels

Et essay er sammensatt av enn innledning som presenterer hva teksten skal diskutere, bevise eller motbevise, etterfulgt av hoveddelen som presenterer argumenter for og imot den innledende påstanden, og tilslutt en avslutning. Et problem flere har når de skriver essays og avhandlinger er strukturen og oppbygningen av avsnittene i hoveddelen. Hvert avsnitt skal ha en innledende påstand, deretter en setning eller to som underbygger eller motbeviser påstanden, og til slutt en konklusjon. Den lille konklusjonen skal definere hvorfor dette er relevant for det teksten diskuterer. Og det er nettopp konklusjonen som ofte uteblir fra avsnittene.

Bilde av Oladimeji Ajegbile fra Pexels

Når konklusjonen mangler ender man opp med å bare ramse opp researchen man har gjort uten å bruke det. Man ender derfor opp med å ikke si noe konkret. Når man skriver kritiske oppgaver må man selv være kritisk til det man bruker og inkluderer av påstander, fakta og meninger. Det er også viktig å bruke dette og vinkle det mot det teksten handler om, hvis ikke ender du opp med mange løse tråder og den som skal lese eller evaluere det du har skrevet sitter igjen å ha lest noe hvor det er ingenting som leder opp til eller begrunner den endelige konklusjonen.

Gi avsnittene en struktur, og begrunn påstandene dine gjennomgående.

Ønsker du flere tips eller tilbakemeldinger spesifikke til din tekst er det bare å ta kontakt. Ikke glem at språkvask kan forbedre dine skriveferdigheter!

En tanke om “Det er ikke alltid like lett huske at avsnitt også har en egen struktur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: