Navnet mitt har kommet på trykk

Samtidig som jeg skrev masteren min så tok jeg del i et prosjekt gjennom universitetet mitt, Aberystwyth University. Hvert år får masterstudentene tilbud om å være med og lage årets MA Anthology. En anthology kan beskrives som et tidsskrift eller et magasin hvor forfattere, fotografer og kunstnere kan få sine kreasjoner publisert.

Under 2020/2021 MA Anthologyen så kom vi på temaet «Re:Collection» og vi fikk mange flotte innsendelser hvor folk hadde tolket temaet på sin måte, og en av dem var også meg. Når vi startet anthologyen det året så visste vi at flere på komiteen hadde lyst til å sende inn egne bidrag, så da var det viktig å sette opp et system hvor innsendelser ble lest og vurdert anonymt.

Det var veldig nervepirrende å være med på møtet etter jeg hadde sendt inn mine to bidrag, Thundercloud og After. Alle i komiteen leste jo bidragene før møtene og kom med sine kommentarer og meninger om noe skulle bli akseptert eller ikke. Selv så visste jeg at jeg måtte bidra med noe for at de ikke skulle skjønne at det var mine tekster de hadde lest, men hvordan gjør man det på en upartisk og overbevisende måte? Heldig for meg så var det ikke behov for meg å si mye, for de andre pratet nok for både meg selv og flere, og de hadde bare gode ord å si om det jeg hadde skrevet. Det var en surrealistisk opplevelse å høre venner og bekjente rose noe du hadde skrevet uten å vite at du satt og hørte på.

Det å få et dikt og en novelle publisert med eget navn er en nesten ubeskrivelig lykkefølelse. «By Marte Lind» står det. Både ved siden av titlene og i indeksen foran. Hver gang jeg slår opp i boken og ser mitt eget navn så kan jeg ikke la være å smile. Jeg er faktisk en ordentlig forfatter. Selv om det å være en del av komiteen som gjorde anthologyen mulig, så var høydepunktet å få mitt eget navn på trykk.

Re:Collections, the 2020/2021 MA Anthology hadde en digital launch i August 2021 og eboken er fortsatt å få tak i nettbutikken. Den fysiske kopien kom ikke ut med like stor fanfare, men så langt i 2022 har det vært en av årets høydepunkter for min del. Fulgte man ikke med så kom annonseringen og gikk like fort uten at du hverken så eller hørte. Men nå er den fysiske kopien her og jeg fikk elleve stykker hjem i posten for et utvalg familie og venner. Bor du i Storbritannia så er det bare å kjøpe, men det er et begrenset antall tilgjengelig for salg. Bor du i Norge så kan det hende du får mulighet til å kjøpe en kopi til deg selv om ikke så alt for lenge (hvis beholdningen rekker).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: